Steg 1 – Släpp bagaget och var den du är, via Zoom

17-19 november 2023, online via Zoom

Nu äntligen finns möjligheten att gå vårt mest populära retreat för högkänsliga – live online!

Det här är en unik möjlighet för dig att gå vårt ”Steg 1 – retreat”, live online tillsammans med Ina och andra högkänsliga! Varmt välkommen till en helg där du får landa i ett tillåtande space, möta andra högkänsliga, släppa bagaget och vara den du verkligen är!

Högkänslighet

En del av oss är extra känsliga. Högkänslighet är ett medfött personlighetsdrag som finns hos en av fem personer av den globala befolkningen – jämt fördelat mellan kvinnor och män. Högkänslighet eller HSP (Highly Sensitive Person) är ingen ny bokstavsdiagnos, utan ett begrepp myntat av psykologen Elaine Aron som har bedrivit forskning kring extra känslighet i drygt 20 år.

Djupgående kurs för högkänsliga

Det här är vår mest populära kurs som flera tusen högkänsliga har gått under de senaste 10 åren. Det är en djupgående kurs med kraftfulla och frigörande processer i tanke-och känslohantering, medvetandeutveckling och energimedvetenhet. Speciellt anpassad för dig som är högkänslig.

Innehåll

Det här retreatet passar dig som är högkänslig och som längtar efter att var den du är och utforska din sensitiva begåvning på djupet. Retreatet handlar om att se vad som håller dig tillbaka och förändra det som hindrar dig från att leva fullt ut. Vi hoppar över kallpratet, tar dig direkt till kärnan och låter dig utforska livet ur helt nya synvinklar.

Genom djupgående, praktiska övningar som lösgör blockeringar, motstånd, boxiga tankar och ”inkapslade känslor” i våra kroppar får du tillgång till din medvetenhet, den naturliga glädjen och lekfullheten inom dig och skapar djupt rotad tillit till kroppen och till ditt inre Själv.

Vi går bortom det logiska sinnet för att låsa upp och frigöra mentala, emotionella och psykiska blockeringar. Det handlar om att hitta ”de ömma punkterna” och de bakomliggande orsakerna till varför du mår som du mår. Tillsammans släpper vi taget om allt som håller dig tillbaka från att leva ditt största liv och se livets alla möjligheter. Det ger en känsla av klarhet, lätthet och enorm frihet.

Tänk om det inte är något fel på dig?

Tänk om din extra känslighet i själva verket är en gåva, en tillgång och en unik förutsättning som just du har fått, som du kan använda till din fördel?

Nya perspektiv och verktyg

Under retreatet guidar vi dig i olika verktyg och tekniker samt ger dig nya perspektiv för tanke-, känslohantering och förändringsprocesser. Vi varvar vår undervisning med samtal, intuitiv vägledning, yoga, guidade meditationer samt andnings- och avslappningsövningar.

Inför retreatet

Det du behöver inför retreatet, är en dator eller mobiltelefon där du kan ladda ner programmet Zoom. Välj en plats hemma eller någon annanstans, där du kan vara i ditt eget space i lugn och ro. Ha gärna en yogamatta eller liknande redo, samt kuddar eller bolster och en eller flera filtar att mysa in dig med.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att gå det här retreatet.

Om kursledaren

Ina Elverljung är grundare av Högkänslighet Sverige och känd från Högkänslighetspodden. Hon utbildar HSP-terapeuter och coacher, skriver böcker, är terapeut, yogalärare och entreprenör med fokus på den högkänsliga människan som en gåva till den här världen. Sedan 2011 har hon utbildat och väglett högkänsliga på heltid. Hennes undervisning och vägledning brukar beskrivas som intuitiv, träffsäker, tillåtande och konkret.

Preliminärt upplägg

Under de längre passen med undervisning kommer vi att ta kortare pauser. Du behöver inte ha din kamera på hela tiden och det går bra att du rör lite på dig när du bara lyssnar på oss andra, om det behövs. 

Fredag
17:45-18:00 Logga in och landa
18:00-19-00 Intoning, presentation och introduktion av retreatet
19:00-19:15 Paus
19:15-20:30 Mjuk yoga och guidad avslappning

Lördag
10:00-13:00 Undervisning i tanke-och känslohantering
13:00-14:00 Lunchpaus
14:00-15:15 Tankehantering i praktiken
15:15-15:30 Paus
15:30-18:00 Känslohantering i praktiken, delning och avslappning

Söndag
10.00-13:00 Undervisning i att släppa taget om det som hindrar dig i livet
13:00-14:00 Lunchpaus
14:00-16:00 Undervisning i att skapa ett liv som du älskar att leva

 

Pris

OBS! Vi firar att vi har våra första retreat live-online med att ge dig 1000 SEK rabatt om du bokar senast den 31 oktober 2023.

Boka senast 31 oktober 2023: 2900 SEK (inklusive moms)

Boka från 1 november 2023: 3900 SEK (inklusive moms)