Förändra ditt liv

Förändra ditt liv – första hjälpen för högkänsliga (tidigare steg 1 för högkänsliga)

Helgkurs i Stockholm 5-7 maj 2023

Djupgående helgkurs för högkänsliga

Det här är vår mest populära kurs som flera tusen högkänsliga har gått under de senaste 10 åren. Det är en djupgående helgkurs i förändringsprocessen, energimedvetenhet, tanke- och känslohantering speciellt anpassad för dig som är högkänslig.

Innehåll

Kursen är för dig som längtar efter att vara den du är och utforska din sensitiva begåvning på djupet. Den handlar om att se vad som håller dig tillbaka och förändra det som hindrar dig från att leva fullt ut.

Här tittar vi på vad känslor och tankar i själva verket är, vad vi egentligen sitter fast i, hur vi kan släppa taget om det som inte fungerar samt hur vi kan skapa och förverkliga det vi längtar efter.

Kraftfulla perspektiv och övningar

Genom kraftfulla och ibland utmanande perspektiv, frågor och övningar, går vi bortom det logiska sinnet för att låsa upp och frigöra mentala, emotionella och psykiska blockeringar. Det handlar om att hitta ”de ömma punkterna” och de bakomliggande orsakerna till varför vi mår som vi mår.

När vi lösgör blockeringar, motstånd, boxiga tankar och ”inkapslade känslor” i våra kroppar får vi tillgång till vår högre medvetenhet. Medvetenheten kan liknas vid vår inre kompass, vår magkänsla och vår intuition. Att ha kontakt med vad vi egentligen är medvetna om ger oss klarhet, tillit, glädje och en känsla av enorm lättnad och frihet.

Miniretreat på Hälsans Hus

Under tre dagar ses vi i stora salen på Hälsans Hus med fantastisk utsikt över vattnet från Södermalm. Här skapar vi vårt eget retreat under dessa dagar.

Vi varvar undervisningen med yoga, andnings- och avslappningsövningar, guidade meditationer, dans, lyx med eteriska oljor, mjuk musik och sång samt underbara klanger av shanti klangspel.

Vi hoppar över kallpratet, tar dig direkt till kärnan och låter dig utforska livet ur helt nya synvinklar.

I Hälsans hus finns även ”Herrmans”, en vegansk restaurang där du kan äta dina måltider om du så önskar. Det finns även andra restauranger att välja på i närområdet.

Inför kursen

Det är viktigt att du vet om att den här kursupplevelsen brukar vara en djupgående process. Du behöver inte ha några förkunskaper, däremot en inre längtan och önskan om att lära dig mer om dig själv och livet.

Om kursledarna

Ina Elverljung är en av grundarna till Högkänslighet Sverige och känd från Högkänslighetspodden. Hon utbildar HSP-terapeuter och coacher, skriver böcker, är terapeut, yogalärare och entreprenör med fokus på den högkänsliga människan som en gåva till den här världen. Sedan 2011 har hon utbildat och väglett högkänsliga på heltid. Hennes undervisning och vägledning brukar beskrivas som intuitiv, träffsäker, tillåtande och konkret.

Karin Sjönnemo är kursledare, terapeut och yogalärare på Högkänslighet Sverige. Som terapeut vägleder Karin lekfullt, vant och tillåtande. Hennes önskan är att kunna bidra till en värld av mer medvetenhet, där vi lyssnar mer till oss själva och till varandra. Karin har en särskild förmåga att guida våra högkänsliga kroppar att släppa taget om spänningar, stress och känslor som behöver frigöras genom yoga, guidade meditationer, mjuk sång, dans och musik. (Hon tar gärna fram gitarren under yogavilan – genomljuvligt!)

Preliminärt upplägg

FREDAG
13:30 Ankomst
14:00-16:00 Introduktion till kursen och vår syn på högkänslighet
16:00-16:30 Paus
16:30-18:00 Undervisning i känslohantering
18:00-19:30 Middag (ingår ej)
19:30-21:00 Mjuk yoga och guidad avslappning
LÖRDAG
9:30-12:00, Undervisning i tankehantering
12:00-13:30 Lunch (ingår ej)
13:30-15:15 Undervisning i tankehantering och energimedvetenhet
15:15-15:30 Paus
15:30-18:00 Andningsterapi (Breathwork) med känslohantering i praktiken
18:00-19:30 Middag (ingår ej)
19:30-21:30 Yin yoga med mantrasång
SÖNDAG
9:30-12:00 Undervisning i konsten att släppa taget och att skapa det liv du längtar efter att leva
12-13:30 Lunch (ingår ej)
13:30-16:00 Undervisning i tillit och hur vi rent konkret skapar våra största liv samt avslutning.

Pris

9620 SEK (inklusive moms)