Ina Elverljung

Hej! Det är jag som är Ina.

Jag är uppvuxen på landet i skogen utanför Stockholm. I stallet och med hästarna hade jag mitt andrum. Tidigt fick jag höra att jag var bra på hästar. Det är jag tacksam för eftersom jag hade dåligt självförtroende i typ allt annat då. Jag kände mig så otroligt dålig på det sociala och tyckte att det var jobbigt i skolan.

Introvert högkänslig

Jag är introvert högkänslig och trivs inte i stora grupper. I min klass var vi 30 elever och jag kände mig fel där. Annorlunda, konstig, som om jag inte hörde till, passade in eller fick vara med.

Hur kan jag må bra i den här världen?

Att inte må bra under så många år skapade ett driv i mig. Jag kände: ”Nu får det vara bra! Hur kan JAG må bra i den här världen?” Någonstans visste jag redan som liten att det inte kunde vara meningen att livet skulle vara sådär jobbigt. ”Det måste finnas sätt att må bra på! I’m on a mission here!”

Vägen till frihet var genom det läskiga

Jag började utmana mig själv. Jag pratade med människor. Tog kontakt. Det var sjukt läskigt kommer jag ihåg, men jag gjorde det! Efteråt kände jag mig starkare, friare och större. Jag fattade att vägen till frihet var GENOM det där läskiga. Det finns inga genvägar. Du kan inte vänta på att rädslan ska gå över. Ta den handen och gå. Den kommer minska och livet blir så mycket större!

Utveckling är mitt livselixir

Jag tog hjälp på vägen. Jag har gått en massa kurser. Jag har lärt känna nya härliga människor som också vill jobba med sig själva. Utveckling är mitt livselixir. Att få vara sharp. Spot on. Jag älskar att få använda min intuition. Min känslighet. Min kreativitet.

Mina yrken

Senare i livet har jag jobbat med tävlingshästar. Jag utmanade mig fysiskt och psykiskt genom att gå cirkusskola i scenisk hästkonst (det var så jag kom till Skåne). Jag har jobbat med försäljning. Jag använde humorn i minas säljsamtal. Jag övertygade ingen utan gav dem möjligheten att säga nej. Sedan har jag också jobbat ganska många år inom LSS, alltså med människor med funktionsvariation. Mitt jobb där handlade om att hjälpa dem att förstå världen och få världen att förstå dem.

Jag vill bidra med att förändra människor liv

Sedan 2007 har jag drivit egna företag med personlig utvecklings som tema. Jag älskar när människor får aha-upplevelser. Att de skiftar och börjar skapa sina liv på ett helt nytt sätt. Att få bidra med att förändra människors liv och genom dem hela den här världen, det är den största gåvan, känner jag.

"Jag fattade att vägen till frihet var GENOM det där läskiga. Det finns inga genvägar. Du kan inte vänta på att rädslan ska gå över. Ta den handen och gå. Den kommer minska och livet blir så mycket större!"

INA ELVERLJUNG

Följ Ina på Instagram!

Här uppdaterar vi dagligen med filmer, texter och bilder från vårt liv som högkänsliga. Välkommen!