Vad är ett retreat?

Ett retreat är en kursvecka där du som deltagare får utforska din sensitiva begåvning på djupet. Du kommer till vår retreatgård på magiska Österlen med utsikt över havet i horisonten. Här finns plats för vila och egentid i oerhört vacker och rofylld miljö, parallellt med kraftfulla och frigörande processer i känslohantering och medvetandeutveckling.

Att åka på våra retreat är inte samma sak som att vara på semester. Det handlar om att ta hand om dig själv på en helt ny nivå. Se vad som håller dig tillbaka och förändra det som hindrar dig från att leva fullt ut.

Boende och mat

Under retreatet bor du i delat dubbelrum i en arkitektritad och nybyggd korsvirkesgård med naturen precis utanför fönstret. Rummen är av hotellstandard, ljusa och nyrenoverade. Lakan och handduk ingår. Gården ligger ovanför byn Ravlunda, nära Haväng mellan Kivik & Brösarp på Österlen i Skåne. Gården har havutsikt över Hanöbukten och det tar cirka 10 minuter med bil ner till stranden.

Maten som vi serverar under retreaten är vegetarisk och så långt det är möjligt ekologisk och närproducerad. Om somrarna plockar vi örter, sallad och bär i gårdens trädgård. På hösten plockar vi svamp i skogen och äpplen i en av Österlens många äppellundar. Varje dag serveras du kärleksfullt tillagad frukost, lunch och middag. Därtill ingår örttéer, frukt och snacks (oftast russin & nötter).

Undervisning i tanke-och känslohantering

Vi har undervisning och vägledning i tanke- och känslohantering under våra retreat. Med kunskap om vad tankar & känslor verkligen är har du möjlighet att förändra det du vill förändra och skapa det du verkligen önskar skapa.

Vanligtvis undviker vi det som är jobbigt eller obehagligt. Det gör att vi lider i onödan.

Under retreaten vägleds du att hantera tankar & känslor när de kommer upp genom en unik metod utvecklad av Malin och Ina med yoga, intuitiv vägledning, ceremonier och guidade meditationer.

Vi går bortom det logiska sinnet för att låsa upp och frigöra mentala, emotionella och psykiska blockeringar. Det handlar om att hitta ”de ömma punkterna” och de bakomliggande orsakerna till varför du mår som du mår. Tillsammans släpper vi taget om allt som håller dig tillbaka från att leva ditt största liv och se livets alla möjligheter. Det ger en känsla av klarhet, lätthet och enorm frihet.

Yoga som självutveckling

Under våra retreat har vi fokus på yoga som självutveckling. Det innebär att vi använder yogan som ett av våra verktyg för tanke- och känslohantering, personligt växande, självreflektion och självmedvetenhet.

Yogaklasserna är en del i processen och kan både vara mjukt stretchande och avslappnande eller mer dynamiskt flödande och fysiskt krävande. Klasserna handlar om att se det som du kanske inte annars ser, bli medveten om vem du är och släppa taget om allt du inte är.

Syftet med vår yoga

Yogatraditionen är minst 5 000 år gammal och världens äldsta system för personlig och själslig utveckling. Asanas (yogapositioner) är bara toppen av isberget. Det främsta syftet med yoga har alltid varit att uppnå ett högre medvetandetillstånd (samadhi), att bli närvarande till vilken magi vi egentligen är, bortom den förminskande tanken som ofta gör oss till offer för olika omständigheter. Yogafilosofin berättar om att vi är oändliga varelser med oändliga möjligheter. Hos oss praktiserar vi yogans verktyg för att kunna se vår storhet och leva vår fulla potential.

Under yogaklasserna vägleds du genom transfomerande processer som passar dig som verkligen vill satsa på dig, din egen utveckling, få mer energi, ökad frihet och skaparkraft i livet.

Yogan hjälper dig att:
– Öka din självinsikt, självkänsla och självkännedom
– Vara den du är i alla lägen, oavsett omständigheter
– Släppa taget om det som hindrar dig i livet
– Få ny energi, livslust och livsmotivation
– Öka din kroppsmedvetenhet, rörlighet och fysiska uthållighet
– Förändra din kroppsuppfattning
– Hitta dig själv och din potential
– Släppa blockeringar och motstånd
– Släppa taget om värderingar, dömanden och andra ”fixa” idéer som begränsar dig
– Skapa livet medvetet bortom jantelagen och andra pålagda hinder.

Yogan vi undervisar i är tillåtande och helande, där du som deltagare lär dig att uppmärksamma, tillåta och uppleva tankar och känslor så som de är. Vanligtvis undviker vi det som känns jobbigt eller obehagligt. Det gör att vi lider i onödan och lever i rädsla för att t ex misslyckas, vara ”fel”, känna oss ensamma, oviktiga, oälskade och så vidare. Genom ökad självinsikt, kroppsmedvetenhet och ett tillåtande förhållningssätt lär du dig att hantera tankar och känslor när de kommer upp. På så vis skapar du mer lätthet och frihet i livet.

Yoga som passar alla

Yogan på våra retreat är designad att ge både den erfarne och oerfarne yogautövaren en kraftfull kurs. Du behöver inte vara fysiskt stark eller vältränad för att vara med!