Malin Sandell Berggrensson

Hej! Jag heter Malin och jag älskar att drömma, visionera och skapa.

Jag är extrovert högkänslig, har alltid haft mycket energi och gillar det sociala när det är mjukt, snällt och nära. I de småländska skogarna där jag växte upp kände jag mig trygg men rastlös. Jag ville så mycket! Bland annat rida och leka med kompisar. Men det fanns varken hästar eller så många jämnåriga i husen intill oss. Så jag fick sysselsätta mig med att klippa och klistra, skriva långa brev och dagdrömma.

Älskade skolan

När skolan började var jag överlycklig. Jag älskade skolan! Det var som en enda stor lek för mig. Vi var sju i min klass (omkring femtio elever på hela skolan) och en av dem blev min bästis. Vi flyttade också närmre byn, så jag kunde börja cykla både till kompisar och till stallet. Äntligen!

När allt blev nattsvart

Men så kom högstadiet och jag fick börja pendla från landet in till stan. Allt blev nattsvart. Stora skrämmande klasser. Funderingar på hur jag skulle vara och se ut för att passa in. Mitt sätt att hantera alla känslor blev genom mat, och jag utvecklade en ätstörning som varade i nästan 15 år.

Intuitionen har väglett mig

Men jag slutade aldrig drömma. Intuitionen och glädjen att leva har väglett mig hela livet. Den tog mig till Österlen som tjugoåring, till journalistyrket på Sveriges Radio, vidare till gymnasielärare på medieprogrammet, vidare till att driva egna företag…

Idag är jag tacksam för högkänsligheten

Idag känner jag mig tacksam för min högkänslighet, att jag kan uppleva så mycket och njuta av så mycket. Men det har alltså inte alltid varit så. Resan hit har varit ganska tung, men längs vägen har jag samlat på mig en massa verktyg och utbildningar som jag använder dagligen både privat och yrkesmässigt.

Enjoy the ride!

Vid en meditation kom det till mig att vi alla är här för att njuta av resan. Det resonerar så i mig. Tänk om vi inte är här för att kämpa? Tänk om vi är här för att njuta? Vad kan vi skapa för värld om vi har den inställningen till livet? Hur kul kan vi ha? Hur lätt kan det vara? Och vilket bidrag kan vi vara till varandra och den här planeten om vi väljer mer lätthet här?

"Jag har kämpat så mycket i mitt liv, men det har aldrig lett till något annat än mer tyngd. Så tänk om vi inte är här för att kämpa? Tänk om vi är här för att njuta och skapa mer lätthet på den här planeten?"

MALIN SANDELL BERGGRENSSON

Följ Malin på Instagram!

Här uppdaterar vi dagligen med filmer, texter och bilder från vårt liv som högkänsliga. Välkommen!