"Det är det bästa jag någonsin gett mig själv - och andra!"

Läs vad andra tyckte om utbildningen här!

Diplomerad HSP-terapeut

Kursstart 22-26 april 2024

Varmt välkommen till vår terapeututbildning för högkänsliga! Du kan antingen gå den här utbildningen hos oss, på vackra Österlen eller delta via Zoom.

För att gå den här utbildningen behöver du först ha deltagit i vår HSP-coachutbildning. Läs mer om den här.

Dela din gåva med världen!

 • Går du igång på att vägleda andra till att vara sina största jag?
 • Är du redo att vara den magnifika terapeut och ledare du faktiskt är och förändra både ditt eget och andras liv?

Som högkänslig har du fått en speciell gåva som innebär att du känner av hur andra människor mår. Du har säkert fått höra att ”det alltid känns bättre när jag har pratat med dig!”, oavsett om du bara lyssnade eller gav konkreta råd till personen som satt framför dig?

Ibland känns det lätt att få vara ett bidrag till någon. Andra gånger kan det kännas som att du lämnas med en tyngd, samtidigt som personen som just ”pratat av sig” går lättad från ert möte.

Syfte med utbildningen

Den här utbildningen syftar till att ge dig de erfarenheter, kunskaper och färdigheter som krävs som HSP-terapeut, med din egen högkänslighet och utveckling som grund och med känsloterapi och förändringsterapi som inriktning.

De metoder vi använder oss av handlar om att släppa taget och inte ta ansvar (plocka på sig) andra människors problem. Detta skapar ett tillåtande, ickedömande ”space” som gör att klienten är fri att förändra den hen längtar efter att förändra med vår vägledning. Resultatet blir lätthet och frigörelse för både terapeut och klient.

Konkreta verktyg och metoder

Under utbildningen till HSP-terapeut lär du dig hur du kan hantera andra människors sinnesstämningar, tankar, känslor, problem, krämpor, draman och trauman med lätthet. Vi ger dig konkreta verktyg och metoder som gör att du som högkänslig terapeut kan var den tillgång, både till dig själv och till andra (samtidigt), som du kom hit för att vara. För det är precis så vi ser det.

Den här utbildningen syftar inte till att lära dig att ha förtroliga samtal med människor och få dem att må bättre. Det kan du redan!

Det utbildningen handlar om att lära dig att vara i din storhet, din kraftfullhet och i din medvetenhet. Den handlar om att lära dig att lita till och utveckla din intuition så att du kan använda den i mötet med klienten. Den handlar också om att lära dig att kommunicera utifrån dina behov som högkänslig, så att du inte behöver trassla in dig i draman, trauman och annat som gör att det känns tungt.

Vår plats för utbildningen

Utbildningen hålls till största delen på sagolika Vitemölla Badhotell på Österlen. Stranden och havet är precis utanför och det finns fantastiska strövområden att vandra i. Det är vackra promenader både till Haväng, Kivik och Stenshuvud.

Detta är en otroligt vacker plats, som vi är oerhört glada att kunna bjuda in dig till. Se fler bilder här. Du bor på Badhotellet eller i någon av de mysiga lägenheterna precis intill.

Deltar du via Zoom behöver du ha tillgång till internet och en lugn plats att vara på.

OBS! Ändringar kan förekomma

Om utbildningen vid något eller några tillfällen inte kan genomföras på plats på grund av restriktioner gällande Covid-19 (eller annat), så kommer utbildningsveckorna att genomföras online via Zoom.

Preliminärt upplägg för utbildningen

Utbildningen består av tre kursveckor april-juni 2024, med hemuppgifter mellan kursveckorna. Hemuppgifterna består i att läsa kurslitteratur, praktisera de verktyg du lär dig under utbildningen, omsätta insikter du får till verklighet i ditt liv, ta emot vägledning från dina kurskamrater och öva dig i att vägleda andra.

Preliminärt upplägg för en kursvecka på Österlen

OBS! Detta är ungefärliga tider som kan ändras!

Måndag
12:00-13:30 Ankomst, tilldelning av rum, tid att vila och landa på retreatgården
13:30-14:30 Lunch
15:00-18:00 Undervisning, vägledning och övningar
18:00-19:00 Kvällsmat
19:00-21:00 Självreflektion / Egentid

Tisdag-torsdag
8:30-10:00 Frukost
10:00-13:00 Undervisning, vägledning och övningar
13:00-15:00 Lunch och egentid
15:00-18:00 Undervisning, vägledning och övningar
18:00-19:00 Kvällsmat
19:00-21:00 Självreflektion / Egentid

Fredag
8:30-10:00 Frukost
10:00-12:30 Undervisning, vägledning, övningar och avslutning
12:30-13:30 Lunch

Vem kan gå utbildningen?

Vår utbildning till diplomerad HSP-terapeut, vänder sig till dig som vill få konkreta verktyg och metoder att hantera din egen högkänslighet med lätthet och samtidigt bidra till andra att kunna göra detsamma.

Du behöver ha genomfört vår utbildning till HSP-coach innan du går den här fördjupningsutbildningen.

Hela utbildningen handlar om att utforska, skapa och leva den värld som du alltid drömt om. Är du redo att vara så annorlunda som du kom hit för att vara och skapa den värld som du vet är möjligt här?

Vad innehåller utbildningen?

 • Känsloterapi med tanke- och känslohantering
 • Förändringsterapi och förändringsprocesser
 • Egenterapi och självkännedom (Erfarenhetsbaserad kunskap och personutveckling)
 • Utbildning i personlighetsdraget HSP (Highly Sensitive Person)
 • Medvetet ledarskap och din roll som terapeut
 • Självreflektion och självkännedom
 • Meditation, dans, sång och yoga för den högkänsliga kroppen
 • Samtalsmetodik
 • Intuitionsarbete och medvetandeutveckling
 • Drama- och traumahantering
 • Kommunikation och högkänslighet
 • Stresshantering och utbrändhet
 • Relationer och högkänslighet
 • Energiförståelse
 • Gruppterapi
 • Konflikthantering
 • Sorgbearbetning
 • Andningsterapi
 • Guidade meditationer
 • Entreprenörskap och högkänslighet
 • Tillit och tillåtandets konst

Lärare

Ina Elverljung är en av grundarna till Högkänslighet Sverige och känd från Högkänslighetspodden. Hon utbildar HSP-terapeuter och coacher, skriver böcker, är terapeut, yogalärare och entreprenör med fokus på den högkänsliga människan som en gåva till den här världen. Sedan 2011 har hon utbildat och väglett högkänsliga på heltid. Hennes undervisning och vägledning brukar beskrivas som intuitiv, träffsäker, tillåtande och konkret. Läs mer om Ina här.

Terapeut, kursledare och koordinator

Eleonore Hedin är själv högkänslig och specialiserad inom tanke- och känslohantering, energimedvetenhet och förändringsprocesser. Hon kommer att ge enskilda terapisamtal, hålla vissa gruppsessioner och finnas tillhands för praktiska frågor.

Kursavgift

59 000 SEK inkl. moms (49 057 SEK exkl. moms). Kursavgiften inkluderar mat och boende under kursveckorna på Österlen.

39 000 SEK inkl. moms (31 200 SEK exkl. moms) om du deltar online.

Det finns möjlighet att dela upp betalningen om du så önskar!

Många arbetsplatser betalar utbildningar som den här för sina anställda. Kanske kan du tillgodoräkna dig denna utbildning som kompetensutveckling? Kontakta gärna oss så kan vi berätta mer om denna möjlighet.

Kursdatum

22-26 april 2024, kursvecka på Österlen

20-24 maj 2024, kursvecka på Österlen

10-14 juni 2024, kursvecka på Österlen

Hur ansöker jag?

Du ansöker till utbildningen genom att skicka ett mail till oss. I mailet beskriver du ditt syfte med att gå utbildningen. Det kan vara både för din egen skull och/eller för att bidra till andra. Skriv gärna även lite kort om din bakgrund och ett telefonnummer som vi kan nå dig på. Ring Ina om du har frågor eller vill ansöka till utbildningen via telefon: 0736-84 17 97.

Varmt välkommen med din ansökan!

"Det här är som en utbildning i livet, en livsguide jag har letat efter i hela mitt liv!"

Vad tyckte andra om utbildningen?